Hvis man har planer om å låne penger er det ingen tvil om at man må ta seg god tid før man tar noen som helst form for avgjørelse. Markedet for lån og finans har utvidet seg betraktelig i løpet av de siste årene, og internett har gjort det mulig for aktører som Optinbank, Collector og Folkia å skulle tilby en lang rekke forskjellige tjenester til alle som ønsker å sette seg inn i markedet.

I likhet med det at disse aktørene har sett en stor økning i prominens, er det også slik at forbrukslån får mer oppmerksomhet enn noen gang før. Dette er ingen tilfeldighet – stadig flere mennesker ser nemlig de mange fordelene som gjelder om man velger å ta opp nettopp denne typen lån. Av denne grunn er det også viktig at man vet hvordan man finner fram til de aller mest lukrative lånene som er å finne.

Lønner det seg å ta opp forbrukslån?

Det kan være at man er noe skeptisk til forbrukslån til å begynne med. Dette er ikke unaturlig, i og med at enkelte typer lån uten sikkerhet kan være særdeles uforutsigbare. Heldigvis er forbrukslån utvilsomt den mest gunstige formen for lån uten sikkerhet. Her kan man nemlig låne betraktelige summer uten å måtte stille noen som helst form for sikkerhet i sine egne eiendeler, og betingelsene er langt mindre risikable enn de ville vært ved andre typer lån.

Det er som regel nettopp denne faktoren som gjør at mange velger å ta opp forbrukslån til forskjell fra andre typer større lån. Men det er fortsatt særdeles viktig at man forbereder seg på å ta seg veldig god tid til å sammenligne forskjellige forbrukslån. Forbrukslån kan være særdeles lukrative i og med at man slipper å tenke på det å skulle stille sikkerhet, men da gjelder det å finne de aller beste betingelsene.

Problemet med gjeld

Det som ofte gjør at man sitter igjen med et forbrukslån man i stor grad angrer på, er gjeld. Det kan ofte være vanskelig å beregne nøyaktig hvor mye gjeld man vil komme til å måtte slite med etter at man har tatt ut lånet, og det er også krevende å skulle ta hånd om denne gjelden hvis man har andre utestående lån i tillegg til dette forbrukslånet man nettopp har tatt opp.

Heldigvis finnes det en rekke ressurser man kan ta i bruk for å minimalisere den potensielle gjelden man kommer til å sitte igjen med etter å ha tatt ut lånet, og sikre seg mest mulig profitt fra lånet sitt. Noe man alltid bør benytte seg av er rådgivning – gjeldsrådgivning koster ingenting, tilbys av en lang rekke forskjellige aktører på nett og ved bedrifters lokaler, og gjør det mye lettere å sikre seg mest mulig penger til minst mulig kostnad.

Rente

Det vi alle har en tendens til å fokusere på når det gjelder det å skulle låne penger, er utvilsomt renten. Dette er på ingen måte urimelig, i og med at det er renten som avgjør hvor mye man vil måtte bruke på å nedbetale lånet man har tatt ut. Det er heldigvis slik at forbrukslån tilbyr den aller laveste renten når det gjelder lån uten sikkerhet, men det er fortsatt viktig å sammenligne renter.

Når man begir seg ut på det å skulle sammenligne de forskjellige rentene man kan få hos de forskjellige bankene man vurderer å ta opp forbrukslån hos, er det fort gjort å gå i fella og glemme den effektive renten. Effektiv rente er summen av alle de forskjellige kostnadene som kommer til å gjelde da man tar opp lånet. Hvis man husker på å be om effektiv rente når man sammenligner lån, vil man kunne få betraktelig flere gunstige muligheter.

Nedbetaling

Det kan hende man føler at man har funnet det aller mest lukrative forbrukslånet som er å finne, men arbeidet stopper ikke der. Man må nemlig ta nedbetalingen i betraktning for at man virkelig skal kunne få mest ut av selve lånet. Det man først og fremst må tenke på er nedbetalingstiden. Mange banker som tilbyr forbrukslån forventer at man betaler ned lånet sitt relativt raskt, til tross for at den maksimale tidsrammen ligger på 5 år.

Noe som kan være særdeles hjelpsomt er å legge til rette for en konsis nedbetalingsplan og prioritere gjeld etter renter. Dette vil gjøre nedbetalingen mest mulig effektiv. På dette viset slipper man å slite med å måtte planlegge dette aspektet av låneprosessen. Det finnes for tiden en lang rekke forskjellige aktører på nett som hjelper til med å sette sammen en særdeles effektiv nedbetalingsplan på kortest mulig tid, slik at man vil sitte igjen med et gunstig lån.

Tre enkle punkter

  • Ta hånd om gjeld, søk rådgivning
  • Sammenlign rente mellom forskjellige banker
  • Sett opp en konsis nedbetalingsplan

Om man ønsker å ta opp det aller mest lukrative lånet som er å finne på markedet, er det viktig at man tar seg god tid til å gå over disse tre punktene før man setter i gang med å ta opp selve lånet. Det er også viktig at man tar sin egen personlige økonomi i betraktning når man arbeider med disse tre punktene, slik at man ikke biter over mer enn man klarer å tygge.

https://www.ssf.no/privat/lane/forbrukslan/